RAMADAN4U

VPN adalah komponen penting dalam keselamatan IT, sama ada anda baru memulakan perniagaan atau sudah beroperasi. Sebilangan besar interaksi dan transaksi perniagaan berlaku dalam talian dan VPN

Sebelumnya dikenali sebagai "Ihya Ramadhan". Diilhamkan oleh semangat Ramadhan Kareem yang sejati, kami mendorong sesama umat Islam untuk bersedekah kepada masyarakat Islam di Bangladesh dan Syria. "Ihya Ramadhan 2019" diadakan di Cox's Bazaar dan Meherpur, Bangladesh dalam dua peringkat yang menawarkan kotak makanan, paket iftar, nasi, mushaf Quran dan kelas tilawah. Secara keseluruhan, projek ini telah membantu lebih daripada 40 keluarga dan sekitar 800 individu.

Pada tahun 2020 ketika seluruh dunia terkena wabak covid-19, pemerintah Malaysia melaksanakan perintah kawalan pergerakan sedangkan semua rakyat Malaysia diminta untuk tinggal di rumah untuk memutuskan rangkaian covid-19 di Malaysia. Walau apa pun, dipuji kepada Allah bahawa walaupun ini, kami berjaya membuat penembusan untuk Ramadan4U 2020. Kami mencapai jumlah pek iftar tertinggi yang diedarkan, melebihi jangkaan kami. Sejumlah 7843 pakej iftar dan 175 kotak makanan diedarkan ke 4 negara: Yemen, Syria, Malawi, & Cox's Bazar (Kem Rohingya).

Sejak kebelakangan ini Ramadan4U 2021, kami berjaya mengembangkan projek ini ke 2 negara baru: Palestin, dan Tanzania. Menggandakan jumlah dari pengedaran tahun 2020, tahun ini kami mengagihkan kira-kira 13,500 pakej iftar dan kira-kira 300 kotak makanan.

Senyuman yang cerah dari para penerima bantuan mendorong kami untuk mencapai sasaran yang lebih tinggi dan jumlah paket iftar dan kotak makanan yang lebih tinggi untuk diedarkan pada masa akan datang.

adminutjarah

adminutjarah

Tentang saya

U Tijarah Sdn. Bhd. (juga dikenali sebagai “UTSB”) adalah syarikat Malaysia yang memfokuskan pada tanggungjawab sosial korporat (CSR). Bermula Februari 2013 dan seterusnya, kami bekerja tanpa henti untuk komuniti antarabangsa yang terkesan akibat perang, krisis politik, masalah perpindahan dan kemiskinan. Misi dan projek global kami berteraskan untuk merapatkan pertolongan daripada pelanggan kepada mereka yang memerlukan, oleh itu kami dengan bangga memperkenalkan diri kami sebagai Kontraktor CSR.

Catatan Terkini